32. obljetnica pogibije Josipa Vranića

Poginuo je kad je imao samo 20 godina braneći rodni Split od neprijateljske topničke vatre s mora. Odana mu je počast na mjestu pogibije, na Kašunima.

U spomen prvom poginulom pripadniku Hrvatske ratne mornarice, kapetanu korvete Josipu Vraniću, članovi udruge veterana HRM i pripadnici HRM-a položili su vijenac na spomen obilježju podignutom njemu u čast u uvali Kašjuni, na mjestu gdje je prije trideset i dvije godine položio život u obrani domovine, izvještavaju iz Grada Splita.

Josip Vranić, tada dvadesetogodišnji student, bio je pripadnik 66. lakog topničko-raketnog divizijuna HRM-a. Poginuo je 24. rujna 1991. braneći rodni grad od neprijateljske topničke vatre s mora.

Uz članove obitelji Josipa Vranića, obljetnicu njegova stradavanja obilježili su predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, njegovi suborci te izaslanstva HRM-a, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Prigodnu riječ o Josipu Vraniću održao je njegov prvi zapovjednik brigadir Nikola Bokšić, a molitvu pred spomen obilježjem vodio je don Zvonimir Mijić.

admin