Ekološka akcija “Za moja čista Kaštela”

Članovi PŠK ”Srdela” s mještanima i prijateljskim klubovima očistili podmorje u akvatoriju Kaštel Starog.

Kako bi oni i svi ostali koji će uskoro na plaže i u more, mogli uživati u pogledu na čist okoliš i morsko dno, pobrinuli su se članovi PŠK ”Srdela” i njihovi prijatelji na još jednoj tradicionalnoj akciji čišćenja podmorja pod nazivom ”Za moja čista Kaštela”, koja se održala ovog subotnjeg jutra.

“Ovo nam je četrnaesta po redu akcija čišćenja podmorja pod našim motom ”Za moja čista Kaštela” i kao i svake godine odazove nam se veliki broj ronilačkih klubova, mještana kao i članova naše udruge. Ove godine akcija broji 120 sudionika, a uključeni su i najmlađi, koji uz pratnju skupljaju sitni otpad po plaži” kazao je Vinko Mateta potpredsjednik PŠK ”Srdela”.

Ronioci i mještani na brodicama, kao i oni koji su čekali otpad na obali i odlagali ga u kontejner, rasporedili su se u četiri zone, od spomenika u Kaštel Starom do Ville Nike. Iz mora su izvadili hrpu razne staklene i plastične ambalaže, auto gume, komade cijevi i razni drugi otpad koji je zagađivao morsko dno. Uz mještane, članove PŠK ”Srdela” i njihovu ronilačku sekciju, u akciji su sudjelovali i ronilački klubovi: JVP Split, ”Rostrum”, veterani 4. gardijske brigade, udruga veterana HRM, ”Giričić”, ”Spinut”, ”Iglun”, “Mornar” i ”Podstrana”.

Sve sudionici su nakon vrijednog rada zajedno ručali u prostorima HGD ”Zrinski”, a građanima nakon ove i sličnih hvalevrijednih akcija ostaju čišće more, plaže i okoliš.

Izvor: Portal Grada Kaštela

admin